פרסומים

האקדמיה

תעודת הוקרה מהאקדמיה על תרומתו רבת השנים של פרופסור יששכר גלעד

ביוני 2021 קיבל פרופ׳ גלעד תעודת הוקרה על קידום תחום הנדסת תעשייה וניהול באקדמיה ובכלכלה בישראל. תעודת הוקרה מיוחדת זו אשר ניתנת בפעם הראשונה, הוענקה לפרופ' גלעד על תרומה ייחודית ורבת שנים בתחומי הליבה של הנדסת תעשייה וניהול.

דברי יו"ר ועדת הפרס – מובאים בסרטון
כתב ההוקרה – מוצג כאן

אוניברסיטת אריאל בשומרון

דברי פרידה מרמ״ח הנדסת תעשייה וניהול

מילות פרידה של סגל המחלקה עם גמר תפקידו של פרופ׳ גלעד כראש מחלקה: "… פארטו האומלל לא היה מודע למונח "כוח יששכר". על פי הערכת המומחים האדם הממוצע ניחן ברבע כוח יששכר, בעוד שטובי בנינו מתהדרים בחצי כוח יששכר, ואני מכיר רק אדם אחד עם עשרים וחמש כוחות יששכר, ביום סגריר"…

הטכניון-משאל המרצה

פרס קליין ניתן לפרופסור יששכר גלעד מהטכניון על תרומתו לקידום הטכנולוגיה והמדע במדינת ישראל

אחד המוכרים מבין הפרויקטים שיזם פרופ' יששכר גלעד עסק בתכן מערכת ייצור בתעשיית היהלומים. ליטוש יהלומים ואבני חן מתבסס על שיבוב תוך חסכון בעלויות עקב נפולת בחומר הגלם. גלם היהלום, שמשקלו / גדלו קובע את עלותו ׳מצטמצם׳ בעת תהליך הליטוש בו נדרש להביא את גיאומטרית המוצר המוגמר לתצורות מדויקות, דבר המשפיע על רווחיות התהליך. עקב הדרישה להקטנת נפולות נדרשת קבלת החלטות רגעיות תוך כדי הליך השיבוב, דבר בדורש מעורבות אנושית. זו הסיבה העיקרית שתעשייה זו הינה ידנית (מנואלית) ברובה המוחלט. מאחר ויש בהליכים פעולות ידניות מאומצות מעורבות בעבודה זו מחלות מקצוע ייחודיות.

על תרומתו לפיתוח טכניקות ליטוש, שיפורי תכן במערכי ייצור והקטנת גורם הנזק האנושי הוענק ב 1997 לפרופ' גלעד ׳פרס ריימונד ומרים קליין׳ לקידום הטכנולוגיה והמדע במדינת ישראל.

taylor and francis

Inserting cost effectiveness to the ergonomic equation when considering practical solutions

From a practical point of view, the cost effectiveness of ergonomic solutions are often questioned. Many times managers omit ergonomic solutions because of their high cost. This paper introduces a way to implement cost effective ergonomic solutions by coupling computer aided design and predetermined motion time systems. This is done by generating a comparison between the operation times and body motions used in existing and safer work situations… The “final product”, which may interest management the most; the ergonomic recommendations, is presented in easy to understand figures and numbers including time to return on investment on relevant ergonomic solutions, which becomes possible only when suggested improvements to work-situations are translated to time and cost…
Technion 1995

Technion 1995

The reas of Methods Engineering and Ergonomics in the Industrial Engineering profession encompass a widely expanded sphere of theoretical concern and practical concern on productivity. In conducting academic research and consulting in industry, business and government, Prof. Gilad has a common theme in solving problems…

Sinai news

TRUE GRIT: A Life of Renewed Mobility

Even the incredible flash six-day war between Israel and its neighbors in June 1967 had its inevitable list of casualties and wounded. Isashar Kaufman, a 21 year old Israeli paratrooper who had already completed his tour of duty in the army but who returned to action because of the emergency crisis, was among the critically injured…

במחנה 2003 גלעד יששכר

יששכר גלעד מתעצבן כשמרחמים עליו

חוסר אונים, עלבון ותסכול הן  שלוש מילים שלא נמצאות בלקסיקון הפרטי של פרופ' יששכר גלעד… למרות העובדה שחייו מכילים את כל המרכיבים הראויים לסיפור סוחט דמעות – פציעה במלחמה, התגברות על הקשיים, הצלחה כנגד כל הסיכויים – גלעד מאד לא אוהב את ההגדרות הללו… גלעד מדען ופרופסור להנדסת ייצור הוא איש סגל בכיר בטכניון… אני לא שקוע במחשבה של מה היה קורה אילולא הפציעה כי זה לא פרקטי…

המוסד לבטיחות ולגיהות

שיפור תא נהג ברכב מרובה משימות

מחקר שנערך בטכניון, עסק בפיתוח אביזר נייד להקלת הישיבה בטיסות ממושכות. במחקר שנערך ביחד עם הסטודנט למוסמכים ערי סדאי נבדקה הערכה מדעית של פרמטרים פיזיולוגיים הכרוכים בישיבה על נסיינים. נבחנו פעילויות שרירים ומצבי דופק שנמדדו הן בתנאי מעבדה בשתי סדרות ישיבה, והן על מושב תקני השכיח במטוסים מסחריים…. מקורו של המחקר נובע מבעיה נפוצה הפוקדת כרבע מאוכלוסיית החברה המערבית המתועשת בעת ישיבה ממושכת בסביבה מוגבלת תנועה כמו מושב בטיסה מסחרית. האביזר תומך הישיבה, הוא בעל תכונות הנדסיות המבטיחות פעילות פיזיולוגית עדיפה ככל שנדרש לייצוב הגו, לצד יתרונות ארגונומיים, וכל זאת תוך כדי ישיבה פסיבית…

המוסד לבטיחות ולגיהות

אביזר ארגונומי תומך ישיבה לטיסות ארוכות טווח

מסקנות של חקירות בנוגע לנזקי גוף בקרב נהגי שטח – ציוד מכני הנדסי וכלי רכב צבאיים, מעלות שתפקוד תחת לחצי גוף ומגבלות שליטה בכלי מהווים סיבות קלאסיות לתאונות. בעבודות הכרוכות בנהיגה בכלים מרובי משימות מסוגים אלה, נהוג לאבחן מאמצים מכניים חריגים ומתמשכים במערכת השריר שלד לצד תעוקות הנובעות מדרישות קוגניטביות גבוהות, קרי: דרישה לחלוקת קשב, ריכוז, אחריות לכלי ולתפקיד, קבלת החלטות וכדומה, תוך כדי הנהיגה. אלה הם גורמי סיכון המשפיעים על יכולת קבלת החלטות של הנהג. המחקר נערך ביחד עם הסטודנט לדוקטורט איל בירן מציג שיטה להגדרת פרמטרים של ארכיטקטורת תא נהג ברכב מרובה-משימות. התוצר המעשי הוא שיפור התכן ההנדסי על בסיס שיקולים ארגונומיים, ובכך – הגברת הנוחות, הגדלת הבטיחות והקטנת החשיפה לגורמי נזק גופני. שיפורים אלה מלווים בהגברת יעילות התפקוד בפעולות השליטה בתא המפעיל…

אוניברסיטת אריאל בשומרון

פרוייקטי גמר מצטיינים של בוגרי הנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת אריאל

המעמד: אירוע חשיפת פרויקטים שבוצעו ע"י סטודנטים במגמה "הנדסת תעשייה וניהול" ותחרות על בחירת פרויקטי גמר מצטיינים.
המטרה: סיכום שנת עבודה בה ביצעו 60 צוותים של סטודנטים משנה ד' פרויקטים בתחומי הנדסת ייצור ושירות ומערכות מידע בתעשייה הישראלית.
האירוע: מצגות מול קהל ופנל שופטים של 6 צוותי פרויקט נבחרים, אשר הגיעו למעמד זה אחרי מיון. פרויקטי גמר אלה התבצעו במגוון רחב ומעניין של תעשיות ישראליות והונחו על ידי יועצים אקדמיים ותעשייתיים…

הטכניון-משאל המרצה

משאל המרצה

משאל המרצה הטוב נערך בטכניון ובמוסדות אקדמיים בכל העולם על ידי היחידה לקידום ההוראה בשיתוף עם אגודת הסטודנטים. מטרתו להניב משוב לחברי הסגל האקדמי על ההוראה במוסד. משאלי המרצה מתקיימים בסופו של סמסטר, כאשר חוות הדעת הינן אנונימיות אלא אם רצון הכותב אחר. המשאל מסייע לסטודנטים – במידע על איכות ההוראה של המרצים ומהווה כלי לבחירת קורסים ומרצים. לסגל ההוראה – במשוב על הוראתם וכלי חשוב לשיפור ההוראה. להלן לקט של משובי סטודנטים על פרופ' גלעד במקצועות שונים אותם לימד ובשנים שונות…

גלובס-פיתוח חדש בטכניון

פיתוח חדש בטכניון

מחלות כף יד, וכאבים משמעותיים בזרוע ובכתפיים הינם פועל יוצא משימוש במדלדות מחשב. ככל שמשך ההקלדה ארוך ורב יותר במימד הזמן כך הכאב והנזק משמעותי יותר. ומי מאיתנו לא מתפעל מקלדות מחשב לאורך זמן.. כתוצאה מוצעות למשתמשים תכופים מקלדות בתצורה שונה. למשל לעובדי מיון דואר וכתבני עיתונות מוצעים מקלדות יעודיות.
הציבור הרחב פשוט סובל ומכאן הרלוונטיות של מחקר זה שנערך עם סטודנטית למוסמכים שלומית הראל. מחקר ארגונומי שמתבסס על מדדים כמותיים במערכת EMG מציג "ניצול חכם" של המקלדת השכיחה אצל רובנו – כאשר הפיתוח מציע הטייה של המקלדת בזוית שלילית…

הטכניון-משאל המרצה

פרויקט מצטיין

המעמד: אירוע חשיפת פרויקטים שבוצעו ע"י סטודנטים שנה ד' בפקולטה ל "הנדסת תעשייה וניהול" בטכניון .
המטרה: סיכום שנת עבודה בה ביצעו צוותי סטודנטים פרויקטי שיפור, ייעול ותיכון הנדסי בתחומי הנדסת תעשייה וניהול בתעשייה הישראלית.
האירוע: בסוף אירוע הצגת צוותי פרויקט נבחרים, אשר הגיעו למעמד זה אחרי מיון. בכתבה מוצג נושא הפרוייקט המצטיין שנערך בחברת "אגמו", ליד תמונת משתתפי תחרות הגמר…

מכלול חווית קניות בקמפוס

מדידת עבודה: אבני דרך בהנדסת תעשייה וניהול

הכותר "מדידת עבודה, אבני דרך בהנדסת תעשייה וניהול" שנכתב ע"י פרופ' יששכר גלעד כולל 3 כרכים. הכותר נכתב כספר לימוד קנוני בחקר עבודה והנדסת שיטות. הייעוד שלו לשרת את הלומדים, סטודנטים ומהנדסים, העוסקים במדידת ביצועים ושיפור תהליכי עבודה יצדיקו את שנאמר "מה שלא ניתן למדידה כמותית – לא ניתן לנהל בהצלחה". שני הכרכים הראשונים: א' ו ב' עוסקים ב 12 הפרקים הקלאסיים של תורת חקר העבודה. כרך ג' מכיל 11 פרקים בהם יש דיון בסוגיות מעשיות מחיי העבודה ההנדסית בנושאי הלימוד לצד פתרונות אשר באים להשלים את הידע התיאורטי המובא בפרקי הלימוד…

הידען

סטודנטים בטכניון פיתחו שיטה חדשה שתסייע להעריך את עבודת המתכנתים בענף המיחשוב

מן הידוע הוא כי בתעשיית ההיטק קשה להעריך את ביצועיהם של אנשי תכנה ומכאן קשה לתגמל עובדים באופן ישיר לביצועים שהם מספקים למערכת ולפריון המעשי שלהם. שיטות ההערכה הנהוגות בחברות תוכנה בם מודיפיקציות של שיטה סוציומטרית והערכת עמיתים – שתיהן שיטות איכותיות ולא כמותיות, כמו שנהוג בתעשיות אחרות.
מאחר ומדובר בענף בו מרכיב השכר גבוה קיימת הדילמה של שכר משוער עבור תמורת תפוקות מעשיות. על נושא זה מפורסם אלגוריתם שפותח בטכניון במסגרת פרוייקט סיום תואר…

שינוי גודל גופנים
ניגודיות